Domů » Blog » Anatomické neboli kapkovité implantáty: Přirozený tvar pro vaše prsa

Anatomické neboli kapkovité implantáty: Přirozený tvar pro vaše prsa

Anatomické neboli kapkovité implantáty
MedRoyal | 15. 12. 2023

Anatomické prsní implantáty představují významný krok vpřed v oblasti estetické chirurgie, nabízejí přirozenější tvar a cílenou korekci pro pacientky, které hledají zvýšení objemu prsou s důrazem na estetiku a komfort. V tomhle článku se zaměříme na typické vlastnosti anatomických implantátů, jejich výhody a obecné charakteristiky.

Charakteristika anatomických prsních Implantátů

Anatomické neboli „kapkovité“ implantáty, jsou tak pojmenovány díky svému jedinečnému tvaru, který napodobuje přirozený kontur a sklon prsou. Tento tvar je navržen tak, aby horní část prsu byla méně plná, zatímco dolní část má větší objem, což odpovídá přirozenému vzhledu prsou.

Implantáty s tvarem kapky

Hlavním rozlišovacím znakem anatomických implantátů je jejich unikátní tvar, připomínající slzu nebo kapku. Tento design imituje přirozený kontur ženského prsa, což vede k více přirozenému vzhledu po augmentaci.

Textura povrchu

Anatomické implantáty často mají texturovaný povrch, který pomáhá zabránit jejich pohybu a otáčení uvnitř těla. Texturace také snižuje riziko vzniku kapsulární kontraktury, což je ztvrdnutí tkáně kolem implantátu.

Materiál a konzistence

Většina anatomických implantátů je naplněna kohezivním silikonovým gelem, který zůstává stabilní a zachovává svůj tvar i v případě poškození obalu implantátu. Zároveň poskytuje přirozený pocit na dotek. Tento materiál je vysoce odolný vůči poškození a minimalizuje riziko úniku.

Bezpečnost a dlouhodobost

Moderní anatomické implantáty jsou navrženy tak, aby byly bezpečné a odolné vůči stárnutí a mechanickému poškození. Výrobci neustále pracují na zlepšování jejich výdrže a trvanlivosti a taky na zvyšování bezpečnostních vlastností.

Tvary prsních implantátů: Anatomické vs. kulaté implantáty

Tvary prsních implantátů: Anatomické vs. kulaté implantáty

 Pro koho jsou anatomické implantáty vhodné

Pro všechny ženy, které chtějí docílit přirozeného tvaru prsou. Pokud máte mírně povislá prsa a chcete předejít operaci na tuhle korekci, i pro vás připadají anatomické implantáty v úvahu. U pacientek, které nemají žádný tvar prsou, resp. mají velmi plochý hrudník, mohou anatomické implantáty udělat skvělou službu a doplnit tak jejich tvar prsou. Vždy je dobré konzultovat ideální tvar a druh s vašim chirurgem. V zásadě však platí, že anatomické implantáty budou to pravé pro:

  1. Ženy, které chtějí úměrné a přirozené poprsí s přirozeným tvarem
  2. Štíhlé ženy, které nemají moc prsní tkáně
  3. Matky, které kojili
  4. Ženy, které trpí asymetrií prsou
  5. Ženy, které chtějí absolvovat plastiku prsou současně s augmentací

Proč jsou anatomické neboli prsní implantáty tvaru kapky tak oblíbené

Přirozený vzhled

Tyto implantáty jsou ideální volbou pro ženy, které kojily, nebo jejich prsa podlehly změnám v důsledku porodu nebo hubnutí. Anatomické implantáty tak přinášejí přirozeně vypadající zpevnění prsou, také ochablé tkáně a tvaru.

Korekce tvaru

Tento druh implantátu je v porovnaní s kulatými implantáty schopný lépe korigovat asymetrii prsou. Pokud pociťujete, že máte jedno prso větší než druhé nebo je jiného tvaru jako na druhé straně, anatomické implantáty mu můžu dopomoct navrátit rovnováhu. Vhodné jsou i pokud trpíte deformitou prsou, kterou označujeme tuberózní nebo tubulární prsa (prsa s velkým dvorcem a obvykle malou základnou).

Dobře stárnou

Při anatomických implantátech dochází mnohem méně k poklesu implantátu v prsu neboli efektu vodopádu. Tento stav je běžnější při kulatých implantátech.

Jsou ideálním implantátem po mastektomii

Po mastektomii ostává na hrudi jenom kůže a sval k zakrytí implantátu. Tvar samotného prsa musí chirurg dosáhnout díky implantátu. Při těchto druzích operací jsou častokrát vhodnější právě anatomické implantáty než kulaté.

Nevýhody anatomických prsních implantátů

Rotační riziko

Anatomické implantáty mají tvar kapky, což znamená, že pokud se implantát uvnitř těla otočí, může to vést k nepřirozenému nebo zkreslenému vzhledu prsů. To je větší riziko než u kulatých implantátů, které vypadají stejně bez ohledu na jejich orientaci.

Vyšší cena

Anatomické implantáty jsou obvykle dražší než jejich kulaté protějšky. To může být pro některé pacienty významným faktorem při rozhodování. Pokud však plánujete zvětšení prsou, je důležité si uvědomit, že to je rozhodnutí na velkou část vašeho života a bude součástí vás, proto je dobré nerozhodovat se jenom na základě ceny, ale také na základě vaší anatomie, a toho, jaký vzhled chcete dosáhnout.

Zdravotná a fyzická předispozice

  1. Dostatek prsní tkáně: Anatomické implantáty vyžadují dostatečné množství prsního tkáně k zakrytí implantátu a zabránění jeho viditelnosti nebo hmatatelnosti. Ženy s tenkou nebo minimální prsní tkání mohou vyžadovat jiný typ implantátu nebo celkově korekční procedury prsou.
  2. Stav kůže: Kvalita a elasticita prsní kůže jsou důležité faktory. Pokud je kůže příliš slabá nebo poškozená (například kvůli stárnutí nebo po těhotenství), může být také nutné zvážit jiný typ implantátu nebo přístup.

Tohle všechno jsou faktory, které musíte konzultovat s chirurgem, který zváží váš případ individuálně a navrhne ideální druh implantátu nebo postup, pro dosáhnutí těch nejlepších výsledků.

Lze říci, že anatomické implantáty poskytují jedinečnou možnost pro ty, kteří hledají přirozenější vzhled a mají specifické požadavky nebo estetické cíle. Je ale důležité zvážit všechny faktory, včetně zdravotního stavu, předchozích chirurgických zákroků a osobních preferencí, aby bylo dosaženo nejlepších možných výsledků a spokojenosti pacientky s procedurou.

Pro více informací nebo konzultaci s chirurgem nás neváhejte kontaktovat.

Další články

Přejít na blog
Nezávazně poptat